Marianne Vos gediskwalificeerd, “puppy paws”

Marrianne Vos Gediskwalficeerd

Marianne Vos gediskwalificeerd, “puppy paws”

Marianne Vos werd gediskwalificeerd voor de Vargarda WestSweden Road Race nadat ze op de eerste plaats was geëindigd, waarbij Audrey Cordon-Ragot won.

De aerodynamische positie van de ‘puppy paws’

De ervaren Jumbo-Visma-racer zou hebben geprofiteerd van de aero-positie van de ‘puppy-paws’ – eerder dit jaar verboden door Union Cycliste Internationale (UCI) – toen ze aanviel met nog 13 km te gaan

Marianne Vos gediskwalificeerd "Puppy Paws"

De prijsuitreiking

Op het moment dat de wielrenners zich verzamelden voor de prijsuitreiking, besloten UCI-functionarissen dat de Cordon-Ragot van Trek-Segafredo de knipoog zou krijgen nadat hij als tweede was geëindigd.

Een ronde van de finish namen de vier coureurs een voorsprong van 15 seconden en bleven ze uit het klassement weglopen, waarbij het team de nederlaag toegeeft op iets meer dan een 1,5 km van de finish.

Vos volgde Georgi op de voet en kreeg voor de laatste poging het gezelschap van Cordon-Ragot, maar Vos trok zich terug en leek te hebben gewonnen.

Besluit van de UCI

Ruim 30 minuten later werd Vos echter geïnformeerd over het besluit van de UCI dat ze haar hand ongeveer drie seconden op het stuur van de fiets liet rusten, wat haar diskwalificatie tot gevolg had.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cart
Your cart is currently empty.